top of page
Yogavecka_Ahus_AnnSvardfelt_26.jpg

Yogalärling
– så funkar det

När du går ett lärlingsprogram hos Ann Svärdfelt får du chansen att utvecklas under lång tid. Men hur är det att delta? Några lärlingar delar med sig av sina upplevelser.

sicilien__DSC4270.jpg
Karin_sicilien__DSC3854_edited.jpg

Karin Andersson

Att delta i lärlingsprogrammet handlar verkligen om djupinlärning. Jag har kunnat följa Ann under lång tid: observerat, lyssnat och provat på. När jag sen använder insikterna i min egen undervisning, och ser hur de landar hos mina elever – då förstår jag på riktigt. Det är lärdomar för livet.

Ann har alltid mött mig där jag är: både kunskapsmässigt och sett till hur mycket tid jag för tillfället kan lägga. När jag har tid är hon tillgänglig, om jag har mycket annat låter hon mig vara. Men efter ett tag följer hon upp och undrar: hur går det? Hon har en fin känsla för vad jag behöver för att utvecklas, både i min egen yogapraktik och som lärare. 

Karin gick lärlingsprogrammet 2019-2021 och driver idag Ashtanga Yoga Shala Huaröd i Skåne. Hon utbildar också egna lärlingar.

MariaNilsson_Sicilien__DSC3744_edited.jpg

Maria Nilsson

När jag började yoga för Ann fick hon mig att våga helt nya saker – jag kände sådan tillit. Jag ville lära mer och även hjälpa andra att må bra genom yoga, så lärlingsprogrammet kändes rätt.

Att själv undervisa var omtumlande i början, men det är tydligt att man lär sig bra genom att lära andra. Yoga behöver sätta sig i kroppen och sinnet, och Ann är duktig på att visa hur jag tar mig an saker lite i taget. Jag kan ställa alla möjliga konstiga frågor och hon hjälper mig på ett väldigt fint sätt.

Jag har faktiskt glädje av det jag lärt mig även i vardagen – har blivit bättre på att stå upp för mig själv genom yogan och lärlingsprogrammet.

 

Maria går lärlingsprogrammet steg 2. Hon undervisar på Åhus Träningscenter och Ashtanga Yoga Shala Huaröd, samt på sin "vanliga" arbetsplats.

Ahus_Yoga_230628-Pierre_Ekman_182_lo_edited.png
sicilien__DSC3918_1000px.jpg
Johannes_Mysore-Malmo-Yoga.jpg

Johannes Lundgren 

Som lärare har Ann en förmåga att stötta och utmana mig på precis de områden där jag behövde bli utmanad. Alla individer behöver hanteras med olika vantar, och hon har ett direkt och konkret sätt som hjälpt mig väldigt mycket i min utveckling.

Yogaintresset har funnits sen jag var liten, en nyfikenhet på filosofi och esoteriska skolor från väst och öst. Jag hade letat efter någon som kunde lära mig ställningarna. 

 

På den tiden drev Ann en väldigt fin shala i Malmö och efter att ha praktiserat ett tag för henne började jag som lärling 2015. Jag följde med nästan varje dag på hennes klasser, började undervisa själv och lärde mig otroligt mycket. Om yoga, så klart, men det blev också omvälvande på ett personligt plan. 

Ashtangayogan är ett kraftfullt verktyg, det kan börja med det fysiska men så småningom sipprar det ner till andra nivåer av ens varelse. Med Anns hjälp har jag kunnat förändra mitt liv i en riktning så att jag idag är närmare där jag vill vara.

 

Johannes gick lärlingsprogrammet 2015-2018. Han driver idag shalan Mysore Malmö och har också egna lärlingar.

bottom of page