top of page
annsvardfeltyoga_1S0A3856.jpg

Om Ann Svärdfelt

Ann Svärdfelt är en erfaren och hängiven yogalärare som blandar lika delar kunskap, intuition och glädje i sina klasser. Med stark närvaro skapar hon en välkomnande och varm atmosfär som inbjuder till personliga upptäcktsfärder på mattan – både fysiska, mentala och själsliga. 

annsvardfeltyoga_1S0A3675.jpg

Elev och lärare

Det dubbelriktade lärandet är centralt i Anns yogautövande. Hon ser sig själv först och främst som elev – sadhaka – vilket lär henne att i sin tur möta andra elever. Förutom de många yogis som tar del av hennes klasser har hon ett lärlingsprogram med ett drygt tjugotal adepter.

2011 fick Ann sin auktorisering som yogalärare av Sharath Jois. Ann har grundat tre yogaskolor – shalas – i hemstaden Östersund samt i Malmö och Åhus. Idag verkar hon som fristående yogalärare med workshops och gästspel på olika yogaskolor runt om i världen. Hon är också utbildad inom Ayurveda och håller både i fristående föreläsningar och hela utbildningar, bland annat vid Ayurveda-akademin i Stockholm.

Ann undervisar på svenska, engelska, tyska, franska och italienska.

"Jag är ödmjuk över att jag får ägna mig åt ashtangayoga. Att lära ut denna tradition är djupgående och meningsfullt på många plan. Jag märker det på att mina elever släpper stress och mår bättre av yogan. Precis som jag själv gjort.” 

Ann Svärdfelt

En livslång förälskelse

Ann upptäckte ashtangayogan i dryga 30-årsåldern. Det var vid en workshop med den amerikanske yogaläraren Stan Woodman och insikten var omedelbar: detta var vad hon skulle ägna sig åt resten av sitt liv. 

Idag är Ann auktoriserad ashtangayoga-lärare level 1, utbildad vid Sharath Yoga Centre i Mysore, Indien. Hon mötte sin lärare Sharath Guruji Jois under ett besök i New York 2005. Det var under en workshop med Sri K Pattabhi Jois, Ashtangayoga-traditionens grundare och även Sharaths morfar. Sharath assisterade Ann på mattan och energin och tilliten fanns där omedelbart. 

Sedan dess har Ann tillbringat flera längre perioder i Mysore vid skolan som är modershala för den Ashtangayoga som undervisas världen över. Hon är väl orienterad i yogans traditionella skrifter och fortsätter att fördjupa sig i dess lärdomar. Yogans filosofi är också en viktig ingrediens i hennes egen undervisning.

annsvardfeltyoga_1S0A3793.jpg
Bakgrund-swooshar-genomskinlig.png
”Jag försöker möta varje elev i den energi de befinner sig i just där och då och stötta. Det är en styrka att jag själv haft mycket att jobba med i olika ställningar, jag tar med mig erfarenheterna i mötet med mina elever.” 

Ann Svärdfelt

bottom of page